MeinHomeEnergy ®

MeinHomeEnergy®
3405 Wp greenpower
Copyright © 2012-2018 J.Meinders.
Email: zon@jmeinders.nl
Technische gegevens van mijn PV installatie.
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
De OmnikSol WIFI kit is ontwikkeld door Omnik als externe datacollector om daarmee het op afstand monitoren van de PV-instalatie mogelijk te maken. Daarnaast heb ik een Kwh meter met SO uitgang tussen de groep van de zonnepanelen. Deze Kwh meter is vanaf begin geinstalleerd, waardoor exact de opbrengst in Kwh geregistreerd staat. De slimme meter heeft ook een p1 uitgang, hiermee kun je gegevens van je actuele verbruik, totaal verbruik, dagverbruik en teruglevering uitlezen. Om gevevens van de p1 poort uit te lezen heb ik het project Van (Willie Wortel) gevolgd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van raspberry met een kleine schakeling er tussen. Software wordt geschreven in visual basic en wordt naar de raspberry geupload.(Willie Wortel) heeft  een web interface gemaakt, waardoor ik alle actuele standen kan raadplegen b.v. actuele opbrengst panelen, stroomverbruik enz. Om de 60 seconden word er data naar pv output  verstuurd.
Technische gegevens van mijn installatie: 1 maal Omnik 3.0k tl omvormer. Dit is een pasieve omvormer, voordeel hiervan is dat deze geruisloos is, omdat deze omvormer geen ventilator heeft.Tevens is het voorzien van interne Wifi ontvanger, waardoor op afstand gemonitoord kan worden. Zie info voor product informatie.
Dubbelklik om deze tekst te bewerken
De zonnepanelen zijn van het merk Eging 14 maal 195 Wp mono. Het merk Eging behoort in Duitsland tot een van de meest verkochte merken. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten van zonnnepanelen, heeft Eging het hele proces onder een dak, van ingots, wafers, cellen tot modulen.Op deze manier heeft het bedrijf complete controle over de productie en kan het voor een volle 100% achter de garanties staan die het bedrijf geeft. Eging geeft 10 Jaar product garantie. plus vermogensgarantie van 10 jaar (90%) en 25 jaar (80%) De zonnepanelen zijn voorzien van alle keurmereken: TUV, IEC 61215, IEC 61730, VDE, IEC 61215, IEC 61730, MCS, CE. zie info voor product informatie
De onderkonstructie van mijn zonnepanelen voor het schuine dak  is van het merk  ClickFit.  Het voordeel van dit systeem is de manier van monteren van de dakhaak en de gepatendeerde klikverbinding tussen de montagerail en dakhaak. Er is alleen een ratel met dop 10 nodig en geen ander gereedschap of montage materiaal  voor het bevestigen van de montagerails  en dakhaken. Dit is erg handig, op het dak is het toch al lastig en gevaarlijk  werken. De haken en rails zijn gemaakt uit aluminium en de bevestiging materiaal uit roetstvrijstaal .Op dit systeem zit 20 jaar garantie. Zie info voor product informatie.
Dubbelklik om deze tekst te bewerkenSpecificatie systeem: 1x Omnik omvormer 3.0k tl, 1x power one micro omvormer, 1x micro omvormer aps 500i 14x 195 Wp Eging mono panelen, 1x 165 wp    mono trinasolar tsm-dc01 paneel, 1x Zahit Solarfield paneel hellingshoek panelen 45 graden, oriëntatie ZZW 200 graden.